Samenwerkingsovereenkomst met IJshockey Nederland

Voorbeeld

IJshockey Nederland en Optisport tekenen een samenwerkingsovereenkomst om de ijshockeysport te promoten, waarbij met name de aandacht wordt gevestigd op de aanwezigheid van jonge ijshockeyers. De overeenkomst wordt op woensdag 11 april om 18:45 uur in de Sportboulevard ondertekend door Rob van Rijswijk, directeur van IJshockey Nederland en Erwin van Iersel, algemeen directeur van Optisport.

Van Iersel: “Wij zijn blij met de samenwerking met IJshockey Nederland, want een bloeiende vereniging versterkt ook de lokale sportaccommodatie. Met deze overeenkomst creëren we meerwaarde voor beide partijen.”

Speerpunten
Als het aan IJshockey Nederland en Optisport ligt groeit het aantal ijshockeyers de komende jaren. Belangrijk speerpunt hierbij is het laten doorstromen van ongebonden sporters naar de ijshockeyverenigingen. Tevens wensen partijen gezamenlijk events te organiseren en komen er activiteiten waarbij kinderen kennis kunnen maken met o.a. ijshockey.

IJshockey Nederland
IJshockey Nederland organiseert de ijshockeysport in Nederland. IJshockey Nederland is een vereniging en de ijshockeyclubs zijn de leden van deze vereniging. Kerntaken van de bond zijn met name het organiseren van de ijshockeycompetities en het selecteren, trainen en afvaardigen van nationale teams. Ook het ontwikkelen van de ijshockeysport in Nederland in de meest algemene zin van het woord, is een kerntaak van de bond. IJshockey Nederland is lid van de landelijke sportkoepel NOC*NSF en van de internationale ijshockeyfederatie IIHF.

Optisport Exploitaties
Optisport is specialist in de exploitatie en het beheer van zwembaden, schaatsbanen, sporthallen en multifunctionele sport- en welzijnscentra, maar ook van private voorzieningen als fitnesscentra, indoorspeelparadijzen en een trampolinepark. In de bijna 350 accommodaties verspreid over 75 gemeenten brengen 2.300 Optisport medewerkers jaarlijks 17 miljoen bezoekers in beweging!

Oefeninterlands
Ter voorbereiding op het WK (23 t/m 29 april 2018) in Tilburg speelt het Nederlandse ijshockeyteam op woensdag 11 april en vrijdag 20 april een oefeninterland in de Sportboulevard. Op 11 april speelt het team van coach Doug Mason tegen België en op 20 april tegen IJsland. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Belgen presenteert Optisport de officiële contractondertekening met IJshockey Nederland. Kaarten zijn te koop via Ticketpoint.