Realisatie sportcentrum Lommel op schema

Voorbeeld

Sinds begin juni 2017 werkt THV Pellikaan – Optisport aan de realisatie van het nieuwe sportcentrum in Lommel. Het nieuwe complex zal het hart vormen van sportpark De Soeverein. Inmiddels is al zichtbaar welke omvang het sportcentrum zal aannemen. Onder het goedkeurende oog van vele voorbijgangers wordt er immers hard gewerkt om in het najaar van 2018 te kunnen openen.

“Pure Beleving bieden” staat centraal in het sportcentrum. Het complex biedt een zwembad, een tennishal en een uitgebreide brasserie met terras. Het sportcentrum zal een centrale rol vervullen als ontmoetingsplek voor tennissers in de tennishal en op de buitenterreinen, zwembadbezoekers, atleten van de atletiekclub, bezoekers aan de speeltuin en alle andere sporters en recreanten in sportpark De Soeverein. De brasserie vormt de spil van het gehele sportpark, waar iedere bezoeker terecht kan voor een hapje of drankje, kan ontspannen op de terrassen en kinderen kunnen spelen in het spray park.

 

Optisport zal gedurende 30 jaar het sportcentrum exploiteren. In kader van deze rol werken ze ook al hard achter de schermen om de opstart van het centrum zo vlot mogelijk te laten verlopen. De eerste gesprekken met de toekomstige gebruikers zijn immers al achter de rug en weldra zullen de eerste vacatures voor de invulling van het personeelsbestand gepubliceerd worden.

 

Met de bouw van het nieuwe sportcomplex gaat een investering van ruim 12,8 miljoen euro gepaard.