Optisport Leisure Center Breda ontvangt bronzen certificaat

Voorbeeld

Breda – Het Optisport Leisure Center in Breda heeft als eerste vestiging binnen Optisport een bronzen Team: Fit certificaat ontvangen. In de horecagelegenheden van Optisport is steeds meer aandacht voor gezond eten en drinken. Het Leisure Center in Breda heeft het bronzen certificaat ontvangen omdat zij voldoen aan de Richtlijnen Gezonde Kantines van het Voedingscentrum. 

De gezondheid van gasten staat bij Optisport hoog in het vaandel. De afgelopen tijd is er veel aandacht gestoken in het aanbieden van gezond eten en drinken in de horecagelegenheden. Welk eten je aanbiedt én de manier waarop je dat aanbiedt heeft effect op de keuzes van anderen. De horeca kan zo ingericht worden dat de gasten een duwtje in de richting krijgen van een gezondere keuze. 

Het Voedingscentrum spreekt in de Richtlijnen Gezondere Kantines over 3 niveaus: brons, zilver en goud. Om het bronzen certificaat te ontvangen moeten er betere keuzes toegevoegd worden aan het bestaande assortiment. Optisport heeft dit gedaan door in elke productgroep een aantal verantwoorde keuzes toe te voegen en op zichtbare plekken te leggen. “We hebben bijvoorbeeld producten van Fruitfunk toegevoegd. Deze vallen allemaal binnen de normen van het Voedingscentrum. De producten van B’tween zijn ook in het assortiment gekomen om aan de eisen van Jongeren Op Gezond Gewicht en het Voedingscentrum te voldoen. Daarnaast is onder andere Chocomel 0.0% suiker toegevoegd en staat er voor volgend jaar op de planning om Pop’d Chips van Croky toe te voegen” aldus Remko Serkel, Product Manager horeca bij Optisport.

Optisport is trots op het behalen van dit bronzen Team: Fit certificaat en heeft inmiddels de ambitie uitgesproken om bij alle Avontura’s en Leisure Centers het aanbod dusdanig in te richten, dat een bronzen certificaat behaald kan worden. 

Optisport
Optisport is specialist in de exploitatie en het beheer van zwembaden, ijsbanen, sporthallen en multifunctionele sport- en welzijnscentra, maar ook van private voorzieningen als fitnesscentra, indoor speelparadijzen (Avontura) en trampolineparken (Krazy Kangaroo). In de bijna 350 accommodaties verspreid over 80 gemeenten brengen 2.500 Optisport medewerkers jaarlijks 20 miljoen bezoekers in beweging!