Officiële overdracht Jaap van der Krol Bad

Voorbeeld

Op maandag 14 mei vond de officiële overdracht van het nieuwe zwembad in de gemeente Nijkerk plaats. Daarbij waren drie partijen betrokken. Namens aannemer Holllander Techniek droeg directeur Erik Hollander de sleutel over aan de gemeente Nijkerk. Wethouder Marly Klein nam namens de gemeente de sleutel in ontvangst en gaf deze vervolgens aan de locatiemanager van het zwembad, Gabriëlle Rack van exploitant Optisport BV. De komende tien jaren is Optisport verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in het zwembad. Aannemer Hollander Techniek is gedurende deze periode verantwoordelijk voor het onderhoud.

Het Jaap van der Krol Bad is de zeer duurzame nieuwe zwemaccommodatie in de gemeente Nijkerk, die bestaat uit een 8-baans wedstrijdbad, een warmer doelgroepenbad met een beweegbare bodem, een peuterbadje en een whirlpool. Het wedstrijdbad heeft een duikkuil (extra diep) en bovendien is voorzien in een duikplank en een grote glijbaan met tijdsmeting. Het zwembad aan de Van der Krolstraat 1 in Nijkerk heeft ook een speelweide, die op dit moment wordt aangelegd. Daarin komen onder andere een volleybalveld, een waterspeelplaats, schommels en een groot speeltoestel om lenigheid, fitheid en uithoudingsvermogen mee te trainen.

De drie betrokken partijen gaven aan dat er gedurende het hele proces een goede samenwerking is geweest. Zij zijn trots op het resultaat: een duurzaam, mooi zwembad waar zowel verenigingen, als speciale doelgroepen (bijvoorbeeld ouderen), kinderen die leren zwemmen en recreatieve zwemmers terecht kunnen. De partijen benadrukten ook de kwaliteit van het bad, die dik in orde is.

Het Jaap van der Krol Bad wordt op vrijdagavond 25 mei officieel geopend voor genodigden. Op 26 mei is er van 10 tot 18 uur een open dag, met demonstraties, workshops, muziek, enzovoorts. Op 27 mei kunnen alle belangstellenden zelf het zwembad uitproberen. De toegangsprijs bedraagt dan slechts 1 euro.