Gezonder aanbod in sportkantines

Voorbeeld

De Nederlandse Basketball Bond (NBB) en Optisport gaan samenwerken met Team:Fit, een landelijk initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht. Team:Fit maakt zich sterk voor een gezonder aanbod in sportkantines, waarbij samen wordt opgetrokken met gemotiveerde ouders, sportverenigingen, vrijwilligers, accommodaties, experts en partners.

Met deze samenwerking bundelen de NBB, Optisport en Team:Fit de krachten om ervoor te zorgen dat in de kantines van Optisport-locaties, waar ook basketbalverenigingen actief zijn, gezondere producten te verkrijgen zijn. Daarbij vragen de drie partijen ook aandacht voor een gezondere leefstijl onder sporters en willen ze verenigingen graag ondersteunen om hun leden hier bewust van te maken.

De NBB en Optisport, specialist in de exploitatie en het beheer van zwembaden, ijsbanen, sporthallen en multifunctionele sport- en welzijnscentra, sloten in augustus 2017 een samenwerkingsovereenkomst voor een periode van twee jaar. Het doel van die samenwerking is meerwaarde te creëren voor de Nederlandse basketbalverenigingen en de accommodaties van Optisport die de clubs gebruiken. Die samenwerking wordt nu dus uitgebreid met Team:Fit als nieuwe partner.

Simone Volmer-van den Biggelaar, Algemeen Directeur Nederlandse Basketball Bond:
“Vanuit de NBB ondersteunen we verenigingen in het optimaliseren van het gebruik van accommodaties en maken we ons sterk voor een plezierig en veilig sportklimaat. Daar horen de accommodatie en het aanbod van kantines ook bij. We zijn blij hierbij gebruik te kunnen maken van de expertise op deze gebieden van zowel Optisport als Team:Fit. Gezamenlijk kunnen we nog veel meer voor onze verenigingen betekenen. Overigens helpen Team:Fit en de NBB ook clubs die in een andere accommodatie dan van Optisport actief zijn.”

Erwin van Iersel, Directeur Optisport:
“NBB en Optisport hebben een landelijke samenwerking die gericht is op het versterken van de verenigingen. Met deze samenwerking geven we invulling aan de samenwerking. We willen de mogelijkheid bieden om gezonde producten te gebruiken in de horeca. Waar mogelijk met de hulp van de basketbalverenigingen.”

Marjon Bachra, directeur Jongeren Op Gezond Gewicht:
“Het gaat hier om een unieke samenwerking: het is de eerste keer dat we vanuit Team:Fit met een sportbond én een exploitant aan de slag gaan. Zo enthousiasmeren we zowel sporters als andere kantinebezoekers voor de gezondere keuze. Met elkaar komen we op deze manier weer een stap dichterbij een gezondere sportomgeving voor jong en oud.”

TEAMFIT

 

 

 

 

NBB