Exploitatieovereenkomst gemeente Nijkerk

Voorbeeld

Op donderdag 21 december 2017 tekenden burgemeester G.D. Renkema van de gemeente Nijkerk en algemeen directeur E. van Iersel van Optisport Exploitaties BV een exploitatieovereenkomst voor de binnensportaccommodaties en het zwembad in de gemeente Nijkerk. Optisport is vanaf 2018 gedurende 10 jaar verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van het zwembad, Sporthal De Slag en sportzaal Ridderspoor. In 2019 komen daar de sporthallen Watergoor, Strijland, Corlaer en sportzaal Baggelaar nog bij. Vanaf 1 januari tot het nieuwe zwembad klaar is, neemt Optisport ook de exploitatie van de huidige twee zwembaden De Slag en Bad Bloemendal over.

Na een zorgvuldige en geslaagde Europese aanbestedingsprocedure kwam Optisport zowel op het criterium ‘kwaliteit’ als op de prijs als beste uit de bus. Verantwoordelijk wethouder Nadya Aboyaakoub: “Wij zijn blij dat we deze professionele partij hebben kunnen contracteren. Optisport heeft de overtuiging dat een actieve levensstijl mensen gezonder en gelukkiger maakt en dat zij daar door middel van haar diensten aan bij wil dragen. Wij delen deze visie. Optisport heeft al gezamenlijke en individuele gesprekken gevoerd met het zwembadpersoneel dat zij overneemt en ook met verenigingen die gebruik maken van de binnensportaccommodaties en het nieuwe zwembad. Zij pakt haar rol voortvarend op en dat geeft veel vertrouwen.”

Ook algemeen directeur Erwin van Iersel is blij met deze nieuwe opdracht. “Mensen laten bewegen is ons doel. Onze kernwaarden ‘verantwoordelijk’, ‘ondernemend’ en ‘gastgericht’ geven aan op welke manier wij werken. We zijn blij met het vertrouwen van de gemeente Nijkerk en zijn voornemens om allerlei activiteiten in Nijkerk te organiseren.”

Naam nieuw zwembad Jaap van der Krol-bad
In de maand december van 2017 kon er gestemd worden op vier genomineerde namen voor het nieuwe zwembad aan de Amersfoortseweg. In totaal brachten 786 personen hun stem uit. Als winnaar kwam het ‘Jaap van der Krol-bad’ uit de stemming.

De naam is een ode aan ex-voorzitter van de zwembond en het Nederlands Olympisch Comité. Van der Krol (1917-1994) was in Nijkerk bovendien bekend als voorzitter van de zwem- en waterpolovereniging Flevo tussen 1941 en 1952, raadslid voor de CHU, wethouder, procureur en kantonrechter. Van de Koninklijke Nederlandse Zwembond was hij van 1968 tot 1978 voorzitter.

Bron: Gemeente Nijkerk