Ook ProNovaCollege start met schoolzwemmen in Groenoord

Voorbeeld

In navolging van Basisschool de Taaltuin is het ProNovaCollege gestart met schoolzwemmen bij Zwembad Groenoord. De middelbare school gericht op Praktijkonderwijs is met een groep van 16 leerlingen begonnen, met als doel om hen binnen een jaar aan een zwemdiploma te helpen. De lessen worden elke dinsdagmiddag tijdens schooltijd aangeboden door twee instructeurs van Zwembad Groenoord.

De 16 leerlingen in de leeftijd van 14 t/m 19 jaar gaan elke dinsdagmiddag op de fiets richting Zwembad Groenoord. Daar krijgen ze in twee groepen, verdeeld op basis van de huidige zwemvaardigheid, les van de zweminstructeurs. Hierbij is ook een docent van het ProNovaCollege aanwezig. Doel is om in 2019 alle leerlingen op het gewenste niveau te krijgen, zodat zij kunnen afzwemmen voor hun A-diploma. Voor sommige leerlingen gaat het waarschijnlijk zelfs lukken om dit schooljaar nog het diploma te behalen.

Ook Ad Fransen, Locatie Manager van Optisport Schiedam, is blij dat nu ook een tweede school is begonnen met zwemles voor leerlingen. “Een belangrijk doel van Optisport is om de zwemveiligheid in Schiedam te verhogen. Vandaar dat Optisport wil meewerken deze leerlingen van het ProNovaCollege op deze leeftijd nog aan een zwemdiploma te helpen. Wij zijn ook blij dat het Jeugdfonds Sport & Cultuur voor een groot deel van deze leerlingen de zwemles financiert. In de toekomst hoopt Optisport dat meer scholen het voorbeeld van het ProNovaCollege en De Taaltuin zullen volgen en weer starten met schoolzwemmen.”

Over Zwembad Groenoord
Zwembad Groenoord is onderdeel van Optisport Schiedam, dat naast Zwembad Groenoord en Zuid ook de sporthallen in Schiedam exploiteert. Zwembad Groenoord en Zuid zijn de beste plekken om te leren zwemmen. Samen met Zed de haai en Sop de zeester beleven kinderen de spannendste avonturen tijdens de zwemlessen. Alle avonturen staan beschreven in een paspoort dat kinderen samen met een prachtige schatkist krijgen bij aanvang van de zwemles. Gaandeweg worden er edelstenen en zegels verdiend, kinderen worden beloond zodra ze weer een belangrijke stap hebben gemaakt. Bij Zwembad Groenoord zijn er op de dinsdag en vrijdag ook zwemlesgroepen voor kinderen van 8 jaar en ouder. Op de maandagavond is er zwemles voor volwassenen.