Zwemcentrum Zuidhorn is een informele en sfeervolle zwemlocatie met een breed aanbod op het gebied van zwemonderwijs. Op 27 maart 2013 is het zwemcentrum officieel geopend door wethouder Stol middels het hijsen van de Nederlandse vlag.

In het zwembad worden uiteenlopende zwemactiviteiten georganiseerd voor diverse doelgroepen. Zo worden jonge kinderen vertrouwd gemaakt met het water, worden mensen in alle leeftijdscategorieën begeleid naar hun zwemdiploma’s en staat participatie en gezondheid onder senioren hoog in het vaandel. Kortom: Zwemcentrum Zuidhorn draagt bij aan een leven lang veilig zwemplezier!

Zwembad

Het zwembad is 14 bij 6 meter en heeft een temperatuur van minimaal 32,5 ºC en is daarmee uitstekend voor kinderen, senioren, revalidatie en mindervaliden. Daarnaast wordt middels de modernste technieken het klimaat zo aangenaam mogelijk gemaakt. Zo wordt er zoutelektrolyse toegepast in plaats van chloor en zwavelzuur. 

Horeca

Bij Zwemcentrum Zuidhorn is een unieke horeca in de sfeer van een bruincafé aanwezig. De horeca heeft een capaciteit van 60 zitplaatsen. Onder het genot van een kopje koffie met koek, sportdrankje of een lekker broodje kun je nog even napraten. Daarnaast heb je vanuit de horeca zicht op het zwembad en is er gratis WiFi aanwezig. 

Zwemcentrum Zuidhorn is een ideale locatie voor uiteenlopende activiteiten:

  • Zwemlessen
  • Groepslessen
  • Banenzwemmen
  • Kinderfeestjes
  • Fit en Fun 

Parkeren en bereikbaarheid

Zwemcentrum Zuidhorn bevindt zich op 9 minuten rijden van Groningen en is gelegen vlakbij de ringweg van Zuidhorn. Wij hebben voldoende gratis parkeergelegenheid bij het zwembad.