Optisport per 1 januari 2019 een rookvrije organisatie

Voorbeeld

We geven kinderen het goede voorbeeld als zij bij ons te gast zijn op onze locaties. Dit betekent dat we onze terreinen vanaf 1 januari 2019 rookvrij maken. Op dinsdag 19 juni heeft Optisport een overeenkomst ondertekend met Alliantie Nederland Rookvrij en zijn we officieel partner van de Rookvrije Generatie.

Wat verandert er bij Optisport?
Iedereen is en blijft welkom op onze locaties, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons terrein, zoals het terras, zijn rookvrij.

Waarom op weg naar rookvrij?
Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, zweminstructeurs en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij terrein voorkomen we dit. Kijk op www.rookvrijegeneratie.nl/sport voor meer informatie.

Rookvrije Generatie
De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgeving waar kinderen veel komen rookvrij maken. Dagelijks bezoeken veel kinderen onze accommodaties tijdens zwemles, recreatief zwemmen, om te sporten bij de sportvereniging of om te spelen en bewegen bij Avontura of Krazy Kangaroo. Daarom draagt een rookvrij Optisport bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.