Welkom bij Optisport de Waterlinie

Voorbeeld

Optisport wordt exploitant zwembad Culemborg

Culemborg – Optisport, marktleider op het gebied van exploitatie en beheer van onder andere zwembaden, neemt de exploitatie van het zwembad in Culemborg over. Met de stichting is er een contract getekend voor de komende 10 jaar. 

Vanaf 2 september is Optisport de nieuwe exploitant van het zwembad in Culemborg. Optisport gaat in opdracht van de stichting het zwembad exploiteren. Binnen de gemeente is lang gediscussieerd of het zwembad wel open moest blijven nadat de stichting in financiële problemen was gekomen. Met het nieuwe contract is er nu zekerheid dat het zwembad openblijft, waardoor het zwembad in Culemborg behouden blijft. De stichting en Optisport zijn een contract aangegaan tot en met 2029. 

Zed & Sop’s Grote Onderwateravontuur
Met de komst van Optisport als exploitant wordt er ook een nieuwe zwemlesmethode geïntroduceerd. Zed & Sop’s Grote Onderwateravontuur is de zwemlesmethode van Optisport en creëert een belevingswereld voor kinderen als zij leren zwemmen. Tijdens de zwemlessen gaan de kinderen op onderwateravontuur met Zed de Haai, Sop de Zeester en hun vriendjes. Ze gaan op zoek naar het gezonken schip de Gouden Draek en de Scharlaken Schat. Alle avonturen staan beschreven in een paspoort dat de kinderen ontvangen bij de start van het zwemlestraject, samen met een schatkist. Gaandeweg de zwemlessen wordt de schatkist gevuld met edelstenen en verdienen de kinderen zegels voor in het paspoort. 

Open weekend
Tijdens het weekend van 14 en 15 september opent Zwembad de Waterlinie haar deuren om bewoners van Culemborg en omgeving kennis te laten maken met Optisport. Van 10:00 tot 16:00 uur staat er koffie en thee klaar om iedereen te informeren. Tijdens het openingsweekend is er extra vrijzwemmen op zaterdag (14:00-16:00 uur) en zondag (11:00-16:00)  Alle bezoekers mogen dan voor € 1,- komen zwemmen en daarnaast zal er ook een opblaasstormbaan in het zwembad liggen. 

Optisport
Optisport is specialist in de exploitatie en het beheer van zwembaden, schaatsbanen, sporthallen en multifunctionele sport- en welzijnscentra, maar ook van private voorzieningen als fitnesscentra, indoor speelparadijzen (Avontura) en trampolineparken (Krazy Kangaroo). In de bijna 350 accommodaties verspreid over 75 gemeenten brengen 2.500 Optisport medewerkers jaarlijks 20 miljoen bezoekers in beweging!