Zwembad Optisport De Waterlinie

Zwembad Optisport de Waterlinie bestaat uit één overzichtelijk bad. Door twee afzonderlijk beweegbare bodems heeft het zwembad plaats voor meerdere doelgroepen tegelijkertijd. Daarnaast heeft het bad een klapwand om een waterscheiding te maken en de watertemperatuur te kunnen wisselen. De klapwand maakt het zwembad uiterst geschikt voor specifieke doelgroepen zoals: Mindervaliden, ouderen, jonge kinderen en reuma patiënten. En voor het geven van zwemlessen aan verschillende groepen.

Kraakhelder water van hoge kwaliteit

Het bad wordt gezuiverd via “zout-electrolyse” dit, in combinatie met het revolutionaire trommelfilter systeem (microzeefsysteem), desinfectie middels UV straling en een 2 stromingen filter, resulteert in kraakhelder water van hoge kwaliteit.

Gewoon Zwemmen concept

Het zwembad is gebouwd volgens het “2521 Gewoon Zwemmen” concept:

2521 Gewoon Zwemmen is een initiatief van de KNZB. Met specialisten is een hoogwaardig, duurzaam en multifunctioneel 21- bij 25-meterbad ontwikkeld als antwoord op de steeds duurder wordende zwemvoorzieningen in Nederland.

Voor gezondheid, sporten en leren zwemmen

De naam staat voor de afmetingen van het bad, 25 meter lang bij 21 meter breed (een 8-baans 25 meter bad). Gewoon Zwemmen staat voor het feit dat je er 'gewoon' kunt zwemmen. Gezondheid, sport en leren zwemmen zijn de belangrijkste uitgangspunten van het concept.

Koffie en lunch terwijl je wacht

Naast het bad vind je een mooie, overzichtelijk horeca gelegenheid met uitzicht over de hele breedte van het zwembad. Hier kun je terecht voor een lekker bakje koffie of een kleine lunch terwijl je wacht op de zwemmers. Of loop gerust tijdens onze openingstijden een keertje binnen.

Bereikbaarheid en parkeergelegenheid

Bij zwembad de Waterlinie parkeer je gratis. Je kan parkeren op het parkeerterrein voor het zwembad. Het NS-Station Culemborg ligt op 10 minuten lopen van het zwembad.