Recreatief, sportief en wedstrijdzwemmen voor jong en oud - inclusief luxe faciliteiten - in Dokkum

Faciliteiten

  • zwemfaciliteiten van recreatief bad met speelelementen tot 25m wedstrijdbad
  • van banenzwemmen tot vrijzwemmen
  • van up-to-date zweminstructie tot deelname aan begeleide doelgroepactiviteiten
  • van wedstrijdzwemmen tot discozwemmen
  • sfeervolle horecagelegenheid met 'droge' en 'natte' bar
  • buitenbad en ligweide met speeltoestellen
  • bubbelbad en twee zonnebanken
  • dicht bij huis

De accommodatie biedt jong en oud vele mogelijkheden tot ontspanning, inspanning en recreatie.

Voor de actieve waterliefhebber is er in het zwembad van alles te beleven; maar ook rustige banenzwemmers en ouders met kinderen en ouderen komen volop aan hun trekken. Bovendien is het bad toegankelijk voor mindervaliden.

Het Tolhuisbad bestaat uit een binnenaccommodatie met 25 meter wedstrijdbad met beweegbare bodem en een recreatiebad met fantastische glijbaan, hot whirlpool, recreatieve elementen, een peuterbad een buitenbad bereikbaar via recreatiebad en voor warme zomerse dagen een ligweide met speelvoorzieningen.

Recreatiebad

De benaming 'recreatiebad' is eigenlijk een verzamelnaam voor een bad met verschillende mogelijkheden en aangrenzend peuterbadje met kinderglijbaan en recreatieve elementen met een horecavoorziening en zitjes voor het toezicht van ouders/verzorgers.

De watertemperatuur in het recreatiebad is gemiddeld circa 30 graden.

Wedstrijdbad met beweegbare bodem, geschikt voor lessen en zwemdisco

Het wedstrijdbad van 25 x 15 m kent een waterdiepte van 1.40 m tot 2.40 m met beweegbare bodem en is geschikt voor zwem- en polowedstrijden.

Door de beweegbare bodem kan de waterdiepte deels naar keuze worden ingesteld en is daarmee uitermate geschikt voor instructie tijdens zwemlessen, turbolessen en schoolzwemmen en vanzelfsprekend tijdens de traditioneel goed bezochte zwemdisco op de vrijdag.

Bovendien is het bad een uitdaging voor banen- en trimzwemmers. De watertemperatuur is gemiddeld 28 graden.

Zonnebank

De twee zonnebanken bieden optimale privacy en de uitgelezen mogelijkheid om verantwoord een gezonde bruine tint te krijgen.

Horeca

Het Tolhuisbad beschikt over een eigentijdse horeca,  is sfeervol ingericht en biedt plaats aan ruim 90 personen. De horeca is centraal gelegen in onze accommodatie, zodat wij je kunnen bedienen vanuit het zwembad als ook vanuit de sporthal.

Het is de beste plek om tijdens je bezoek aan het sportcentrum lekker even te ontspannen. Met een kopje koffie en een koek, sportdrankje, lekker broodje of natuurlijk een patat.

Ook na afloop van wedstrijden geniet je met onze horeca van bijvoorbeeld een frisje of een vers getapt biertje inclusief bittergarnituur. Bij ons ben je de gehele dag van harte welkom!

Zwembad Tolhuisbad
Afbeelding_Tolhuisbad_Horeca_Receptie
Afbeelding_Tolhuisbad_Horeca