Zwembad

Onze accommodatie biedt jong en oud vele mogelijkheden tot inspanning, ontspanning en recreatie. Voor de actieve waterliefhebber is er in het zwembad van alles te beleven. Maar ook rustige banenzwemmers, ouders met kinderen en ouderen kunnen volop aan hun trekken komen in de accommodatie. Bovendien is het bad toegankelijk voor mindervaliden.

It Rak bestaat uit een binnenaccommodatie met wedstrijdbad, fun- en doelgroepenbad (fudobad), fantastische glijbaan en whirlpool en wordt gecompleteerd met een vergader-, EHBO- en verenigingsruimte. In de zomer kan er bij mooi weer gebruik worden gemaakt van het terras en een gedeelte van de ligweide.

De benaming recreatiebad/fudobad is eigenlijk een verzamelnaam voor een bad met verschillende mogelijkheden: een peuterbad voor de allerkleinsten met een zwemmersbar en zitjes voor het toezicht van ouders/verzorgers, een funbad met allerlei speelelementen, een glijbaan met opvangbassin en een whirlpool.

Het funbad maakt deel uit van het recreatiebad met beweegbare vloer, die naast instructie met name ook geschikt is voor gebruik door specifieke doelgroepen. De watertemperatuur in het recreatiebad bedraagt circa 30 graden.

Het wedstrijdbad van 25 x 15 meter kent een waterdiepte van twee meter en een duikkuil. Het is daardoor geschikt voor zwem- en polowedstrijden en gebruik door een duikvereniging en kanovereniging.

Het wedstrijdbad met deels beweegbare bodem, waardoor de waterdiepte naar keuze kan worden ingesteld, is uitermate geschikt voor instructie op basis van particuliere zwemles, turbolessen en schoolzwemmen. Bovendien is het bad natuurlijk de uitdaging voor banen- en trimzwemmen. De watertemperatuur van het wedstrijdbad is circa 28 graden.

Informeer ook eens naar onze uitgebreide mogelijkheden op het gebied van kinderfeestjes, bedrijfsarrangementen, verhuur en evenementen.

Wij wensen je veel zwemplezier!

Optisport Health Club

Optisport Health Club maakt onderdeel uit van de Optisport, tevens exploitant van het aangrenzende zwembad.

Wil je aan je conditie werken, de spieren versterken of je figuur verbeteren, dan zijn wij de ideale health club voor jou. Je bepaalt zelf wanneer je sport en wat je doet, er is voor ieder wat wils.

Parkeergelegenheid en bereikbaarheid van It Rak

Zwembad It Rak beschikt over ruim voldoende parkeergelegenheid. Zo kan jij altijd je auto voor de deur parkeren en direct aan de slag! It Rak is eenvoudig te bereiken via de openbare weg en openbaar vervoer.

Afbeelding_Itrak
Wedstrijdbad It Rak