Optisport Rookvrij

Voorbeeld

Optisport richt zich steeds meer op gezondheid in de breedste zin van het woord. We geven kinderen het goede voorbeeld als zij bij ons te gast zijn op de locatie. Dit betekent dat we ons terrein rookvrij gaan maken. Op dinsdag 19 juni heeft Optisport een overeenkomst ondertekend met Alliantie Nederland Rookvrij en zijn we officieel partner van de Rookvrije Generatie.

Wat verandert er?
Vanaf 1 januari 2019 is Optisport Health Club net als alle andere Optisport accommodaties in Nederland en België rookvrij. Iedereen is en blijft meer dan welkom op onze locatie, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons terrein, zoals de fietsenstalling zijn rookvrij.

Waarom op weg naar rookvrij?
Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, zweminstructeurs en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij terrein voorkomen we dit. Kijk op www.rookvrijegeneratie.nl/sport voor meer informatie.

Rookvrije Generatie
De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgeving waar kinderen veel komen rookvrij maken. Dagelijks bezoeken veel kinderen onze accommodaties tijdens zwemles, recreatief zwemmen, om te sporten bij de sportvereniging of om te spelen en bewegen bij Avontura of Krazy Kangaroo. Daarom draagt een rookvrij Optisport bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

Ook stoppen met roken?
Lijkt het jou wel wat om samen de strijd met de sigaret aan te gaan? Stop dan in oktober met roken en start met sporten! Lever je laatste pakje sigaretten bij ons in, samen met een bewijs van inschrijving voor Stoptober, en sport de rest van het jaar gratis! Meer informatie via
www.optisport.nl/healthclubsneek