Informatie over het Jeugdsportfonds Amsterdam

Voorbeeld

Is er thuis te weinig geld om je kind te laten sporten? Het Jeugdfonds Sport Amsterdam helpt! Het Jeugdfonds Sport Amsterdam betaalt de contributie en eventueel de benodigde attributen. Zo kunnen ook kinderen uit gezinnen waar weinig geld is, lid worden van een sportclub en hun diploma halen via Optisport Bijlmer Sport Centrum. Hoe werkt het? Een aanvraag kan in worden door een intermediair. Dat is een ouder- en kindadviseur, een (gym)docent, maatschappelijk werker, jeugdzorgmedewerker. Hij of zij kent de spelregels en weet of je kind in aanmerking komt.

Wil je een aanvraag indienen? Dat kan nu makkelijk via onze intermediair is Stichting SINA. Klik hier voor het aanmeldformulier.

Je dient zelf je kind in te schrijven bij het zwembad, dat doet het Jeugdfonds Sport niet. Na een goedkeuring van de aanvraag bij het Jeugdfonds Sport, wordt de bijdrage rechtstreeks aan het zwembad betaald. Je ontvangt eventueel ook een waardebon voor sportattributen, die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen. Meer weten over de werkwijze van het Jeugdfonds Sport Amsterdam? Lees hier verder.

Zit uw kind in groep 6/7/8 van de basisschool of middelbare school? Dan is er ook een mogelijkheid om (gratis) zwemles te volgen via de Gemeente Amsterdam. Voor het aanmeldformulier, klik hier

Mocht u hulp of vragen hierover hebben, mail dan naar het Bijlmer Sport Centrum, te bereiken via: infobijlmersportcentrum@optisport.nl