Yes! De zwemlessen starten weer op 14-5.

Voorbeeld

We mogen weer starten, in eerste instantie met de reguliere zwemlessen. Daarna zullen we gefaseerd steeds meer activiteiten in gaan roosteren, eerst banen zwemmen , dan verenigingen en daarna doelgroepen en recreatief zwemmen. Deze fasering zullen we via facebook en onze website aankondigen.
Het uitgangspunt hierbij is het protocol “verantwoord zwemmen” welke door de branche organisatie door het ministerie is goedgekeurd. Dit protocol heeft meerdere fases waarbij de opstart uiteraard de meeste veiligheidseisen heeft. In overleg met de gemeente bekijken we de komende periode de opening van het buitenbad. Onze focus ligt eerst binnen.
Zwemlessen

- Alle zwemlessen starten weer op 14 mei.
- Met uitzondering van de onderstaande lessen zullen de lessen op dezelfde tijd plaatsvinden als “normaal”
- Kinderen hebben hun zwemkleding al aan onder hun normale kleding (verplicht)
- Kijk bij binnenkomst even op de routing plattegrond, deze ligt klaar bij de receptie, volg de aanwijzingen van op van onze medewerkers
- Ouders kleden hun kind uit in de horeca, daarna moeten zij het pand verlaten. Je neemt de kleding en tassen mee naar buiten. De kinderen wachten in de horeca tot de zweminstructeur ze naar binnen roept.
- Helaas mag er niet gedoucht worden, dit moet thuis.
- Na de zwemles worden de kinderen via de douches naar de kleedkamers gestuurd. Daar kunnen de ouders hun kind opvangen, De kinderen worden door de ouder aangekleed en vertrekken daarna samen naar buiten. Volg hierbij de looproutes en aanwijzingen van het zwembadpersoneel.
- Heb je vragen aan de zwemdocent, Vraag dan aan de receptie of de docent je even terug kan bellen. Heb je van te voren vragen? Stuur dan een email naar aquaaltena@optisport.nl.
- Mocht je kind bijna afzwemmen? De komende 2 lessen bekijken we het niveau van de afzwemgroepen. Daarna zullen we een datum plannen.
- We starten voorlopig nog geen nieuwe groepen op, sta je op de wachtlijst dan wordt je door ons gebeld als we kunnen starten met nieuwe groepen.
- Zorg ervoor dat je telefonisch bereikbaar bent op het bij ons bekende nummer. Mocht er tijdens de zwemles extra aandacht nodig zijn voor je kind dan zorgen wij dat we voldoende mensen hebben rondlopen om dit op te pakken.
- Survival en Zeemeerminzwemmen starten we ook op 14-5

Rooster zwemles

Met uitzondering van onderstaande tijden na worden alle kinderen weer verwacht op de reguliere tijden als voorheen.
Aangepaste tijden, Zaterdag: Turbo Cursus nieuwe tijd 10.30-13.00 uur
Niveau 4 oorspronkelijke tijd 13.30 -14.15 uur, nieuwe tijd 10.30-11.15 uur.

Privé les 1 op 1 bieden we aan op inschrijving aquaaltena@optisport.nl.
Sta je al ingeschreven dan nemen we zsm contact met je op om dit te plannen.

Je hoeft het pasje niet te scannen, wij houden de presentie bij in het zwembad en zullen de komende weken alles in orde maken op de zwemleskaart. Verlengen en vanaf deelname afboeken.

Routing Zwemles:

Brengen Groene route
Parkeer je auto op de daarvoor bestemde plekken.
Er mag 1 ouder per kind mee naar binnen, je gebruikt hiervoor de normale ingang.
Bij binnenkomst desinfecteert u uw handen, dit staat klaar. Daarna loop je rechts langs de receptie door naar de Horeca. De horeca is zo ingericht zodat je je ten alle tijden bewust kunt houden aan de 1,5 mtr afstand. Hier kun je je kind uitkleden, de badkleding heb je thuis al aangedaan onder de gewone kleding. Ouders dienen nu het pand direct te verlaten. Neem zwem tas en kleding weer mee naar buiten.
Houd ten alle tijd rekening met 1,5 meter afstand, ook buiten. De kinderen wachten bij de glazen deuren en worden daar opgehaald door de zweminstructeurs. Op plattegrond 1+2 en 3+4 +B/C.

Ophalen Blauwe route
Over 5 minuten is de zwemles klaar en kunnen de ouders het zwembad weer betreden (Let op dit is een andere route). Als je voor het zwembad staat zie je aan de linkerkant een ijzeren hek, daar loopt u doorheen en helemaal door naar achteren. Net om de hoek betreed je aan de achterzijde het zwembad. Je komt nu bij de kleedruimtes. De kinderen worden hiernaartoe gestuurd. De kleedruimtes die gebruikt kunnen worden zijn open, ook de wisselcabines. In de grote kleedlokalen zijn op de grond vlakken afgeplakt zodat je op de gewenste afstand tot elkaar kan blijven. Nadat je je kind hebt aangekleed, verlaat je samen met je kind de kleedruimtes, dit gebeurd via een andere route (Zwarte route) als dat je bent binnengekomen. Je loopt naar de elektrische deur die je normaal gesproken ook gebruikt voor het verlaten van de kleedruimtes. Hierna verlaat je via de deur meteen rechts het pand en daarna gaat u links door het hek naar buiten. Kinderen douchen thuis.
Thuis aangekomen was je je handen.

Kijk ook op:
https://optisport.nl/sites/optisport.nl/files/2020-05/Corona-voorzorgsm…