Buitenbad opening 2020

Voorbeeld

Protocol Coronacrisis Optisport AquaAltena Buitenbad
Andel, 29-5-2020

Beste gasten van AquaAltena,

In navolging van de gefaseerde opening van het binnen bad mogen we gelukkig ook buiten open.
Laten we met z’n allen proberen er nog een goede en fijne zomer van te maken!

Woensdag 21 mei hebben we gehoord dat we in de zomer van 2020 open mogen met buitenbad. Hierbij worden alle veiligheidseisen in acht genomen.
Door deze veiligheidseisen zal het zwemmen in het buitenbad er geheel anders uit zien dat de afgelopen jaren.

De afgelopen dagen hebben we erg hard gewerkt aan het “coronaproof” maken van ons buiten zwembad . Dit zowel w.b.t. de looproutes, aanpassen veiligheidseisen, roosters , openstelling horeca en toezicht.

Openstelling 2020 van 6-6 tot en met 6-9.

Reserveer hier:
https://optisport.nl/locaties/aquaaltena/reserveren

We mogen weer open, waar moet ik dit jaar rekening mee houden…!?

1. Er mogen maar een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd binnen in het buitenbad.
2. Aangezien we niet kunnen garanderen dat iedereen binnen kan op de gewenste dagen en tijden kunnen we helaas geen abonnementen aanbieden.
3. We gaan open met verschillende online te boeken blokken per dag.
Op dinsdag donderdag en vrijdag kun je banenzwemmen van 07.00-08.00uur, maximaal 36 deelnemers, 6 per baan.
Alle dagen van de week (m.u.v. zaterdag) bieden we 2 recreatief zwem blokken aan van 10.00 tot 13.00uur en 13.30 tot 16.30uur. Op zaterdag van 12.00-16.30uur. Je kunt dit jaar alleen komen zwemmen op inschrijving vol=vol.
4. Je reserveert een kaartje middels een online reserveringssysteem , Je rekent af aan de kassa bij het zwembad. Liefst zoveel mogelijk per pin.
5. Bij de receptie van AquaAltena kunt u ook een 12 baden kaart kopen, hiermee heeft u 12 bezoeken voor de prijs van 10, of u kiest voor een 25 badenkaart dan heeft u 5 bezoeken gratis. Ideaal voor gezinnen of als je niet op vakantie gaat en toch lekker veel wil zwemmen. Mocht het zo zijn dat je na het seizoen strippen op je kaart over hebt dan mag je die binnen op maken, geen restitutie mogelijk. Met deze meer badenkaart reserveer je je kaartje in het online reserveringsysteem.
6. Met de bevestiging uit het online reserveringssysteem (papieren ticket of op je smartphone) meld je je maximaal 10 minuten voor aanvang bij het zwembad waar 5 minuten voor aanvang de deur opengaat.
7. De horeca gaat beperkt open, we hebben dit jaar geen terras.
8. Het buitenbad is alleen toegankelijk met een geldig kaartje, helaas dit jaar geen uitzondering voor zwemles kinderen.

Update 5-6-2020, Reserveer en koop je dagkaartje online, je 12 of 25 bezoeken kaart koop je bij de receptie daarna reserveer je online je plaats. De kaart wordt bij je bezoek afgewaardeerd. Neem ten alle tijde je bevestiging mee naar het zwembad.

Entree

1. Los bezoek a €5.30 (inclusief € 0,20 reserveringskosten)
2. 12 badenkaart a €51.00
3. 25 badenkaart a€ 102.00

Routing buitenbad

Bij binnenkomst en op verschillende plaatsen in het zwembad hangt de routing van het buitenbad. Hiermee zorgen we ervoor dat we er geen grote aantallen bezoekers elkaar kruisen.

Route groen: Je komt binnen bij de normale entree van het binnenbad door de draaideur. Je hebt thuis je zwemkleding al aangedaan. Je meld je met je ticket bij de receptie en je loopt door de zijdeur naar buiten. Hier volg je de met hekken en rood wit afzetlint de route naar het zwembad.

10 minuten voor einde van de tijd zal via de speaker melding worden gemaakt dat het zwembad over 10 minuten gaat sluiten. We verzoeken je om je spullen te verzamelen en rustig aan het zwembad te verlaten.

Route rood: Je verlaat het zwembad via de andere kant als waar je het zwembad bent binnengekomen, je loopt aan de achterkant van het helikopter speeltoestel langs richting achterzijde van het binnenzwembad. Via de deur kom je bij de kleedkamers terecht. Hier kun je gebruik van maken. Je kunt helaas niet douchen. Na het omkleden loop je richting buitenraam en ga je links, door de deur ga je meteen rechts naar buiten en door het hek links af naar fiets of auto.

Horeca
Volg de aangegeven route richting het horeca uitgifte punt tussen hekken en rood/wit afzet linten. Op de grond vindt je vakken om op 1,5 meter afstand van elkaar te wachten op je beurt. Nadat je je bestelling hebt gekregen verzoeken wij je terug te gaan naar je lig/zitplaats om daar je versnapering te nuttigen.

Glijbaan
De waterglijbaan is geopend , houd in de rij rekening met 1,5 meter afstand. Op de grond zie je de afstand afgeplakt.

Veiligheid en hygiëneregels voor iedereen (op basis van Richtlijnen RIVM)

Alleen door alle veiligheids- en hygiëne regels na te leven kunnen we de veiligheid garanderen.
Graag jullie aandacht hiervoor.
Onderstaande veiligheid en hygiëneregels worden aan alle klanten gecommuniceerd, via de website, via email en via communicatie op diverse plaatsen in het zwembad.
Er is bij de entree van het zwembad en de horeca desinfecteermateriaal beschikbaar. Er zal actief door het personeel op toegezien worden dat klanten die bijv. verkouden zijn geen toegang tot het zwembad krijgen.

- Blijf thuis als je één van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid of koorts;
- Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts heeft (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten totdat iedereen weer volledig hersteld is;
- Houd 1,5 meter afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar onderling);
- Hoest en nies in je elle boog en gebruik papieren zakdoekjes;;
- Ga voordat je van huis vertrekt, thuis naar het toilet;
- Doe thuis je zwemkleding aan onder je gewone kleding;
- Was voorafgaand aan het zwembadbezoek je handen met zeep of desinfectans, minimaal 20 sec.
- Was de handen met zeep of desinfectans als je handen vuil zijn: na het aanraken van objecten waar veel mensen aanzitten (deurknoppen, pinapparaten, afstandsbediening, etc.); na een toiletbezoek; na hoesten, niezen in de handen; na het snuiten van de neus;
- Vermijd het aanraken van je gezicht;
- Schud geen handen.

Algemeen voor zwemmers

- Houd de door het RIVM voorgeschreven afstanden aan. Thans 1,5 meter voor personen ouder dan 12 jaar;
- Kom alleen op vooraf besproken tijden;
- Kom alleen of kom met personen uit jouw huishouden;
- Kom met persoonlijk vervoer: zoals te voet, met de fiets of auto.
- Kom niet eerder dan 10 minuten voor de afgesproken starttijd naar de accommodatie;
- Volg altijd de aanwijzingen van het personeel, trainer en/of bestuursleden op;
- Ga voorafgaand aan het zwembadbezoek thuis naar het toilet;
- Was voorafgaand aan het zwembadbezoek je handen met zeep, minimaal 20 seconden;
- Beperk de aanrakingen met deuren, hekken, bankjes e.d. tot het noodzakelijke minimum;
- Betaal liefst met pin of contact loos (pin of mobiel);
- Trek thuis je badkleding aan. Zoek een plekje op onze grote ligweides. Bewaar ten alle tijd 1,5 meter afstand van je mede zwemmers/zonnebaders. Na het zwemmen kan je jezelf omkleden in de daartoe aangewezen ruimtes;
- Beperk gebruik van niet noodzakelijke ruimten in de accommodatie;
- Gebruik voor en na het zwemmen van de douches is niet toegestaan. Bij voorkeur thuis douchen voor en na het zwemmen;
- Verlaat direct na het zwemmen de accommodatie zo spoedig mogelijk via de routing naar de aangewezen uitgang.

Bovenstaande regels worden via onze website, gecommuniceerd. Via facebook zal verwezen worden naar de website. Er wordt toegezien op het naleven van de regels door de corona-coördinator, en door het overige personeel.
De horecagelegenheid in het buitenbad zwembad is gedeeltelijk open. Het terras is gesloten.
We verzoeken je om nadat je je bestelling hebt gekregen bij het horeca uitgifte punt jezelf terug naar je uitgekozen plaats op de ligweide te begeven en daar je versnapering te nuttigen.

Vragen en opmerkingen
Heb je voor, tijdens of na je bezoek aan ons bad vragen?
Dan horen hij dit graag. We hebben tijdens onze openingstijden een corona medewerker rondlopen die je vragen graag beantwoord. Deze medewerker is te herkennen aan een geel hesje.
Uiteraard kun je ook een mailtje sturen of ons even bellen via: 0183-445041.
Receptie: aquaaltena@optisport.nl

Als eerste op de hoogte blijven van rooster wijzigingen en andere zaken?
Volg ons op: www.optisport.nl/aquaaltena, facebook en Instagram.