Hoogwaardig recreatief en sportief zwemmen in meest heldere water van Almere

Zwembad Almere Poort bestaat uit 1 groot zwembad van 21 bij 25 meter. Onder 4 banen ligt er over de gehele lengte een beweegbare bodem waardoor hier de diepte aangepast kan worden.
Omdat ons bad veel door verenigingen gebruikt wordt is ons water 28 graden, een verplichte temperatuur i.v.m. de zwem- en waterpolowedstrijden die hier gehouden worden.

Kraakhelder water van hoge kwaliteit

Het bad wordt gezuiverd via “zout-electrolyse” dit, in combinatie met het revolutionaire trommelfilter systeem (microzeefsysteem), desinfectie middels UV straling en een 2 stromingen filter, resulteert in kraakhelder water van hoge kwaliteit.

Gewoon Zwemmen concept
Het zwembad is gebouwd volgens het “2521 Gewoon Zwemmen” concept:

2521 Gewoon Zwemmen is een initiatief van de KNZB. Met specialisten is een hoogwaardig, duurzaam en multifunctioneel 21- bij 25-meterbad ontwikkeld als antwoord op de steeds duurder wordende zwemvoorzieningen in Nederland. Uitganspunt was een zwembad te ontwikkelen vanuit exploitatie. Door de ontwikkeling van een slim gebouw, wat 30% minder energie verbruikt met lage onderhoudskosten.

Voor gezondheid, sporten en leren zwemmen
De naam staat voor de afmetingen van het bad, 25 meter lang bij 21 meter breed (een 8-baans 25 meter bad). Gewoon Zwemmen staat voor het feit dat je er 'gewoon' kunt zwemmen. Gezondheid, sport en leren zwemmen zijn de belangrijkste uitgangspunten van het concept.

Koffie en lunch terwijl je wacht
Naast het bad vind je een grote horeca gelegenheid met uitzicht over de hele breedte van het zwembad.
Hier kun je terecht voor een lekker bakje koffie of een kleine lunch terwijl je wacht op de zwemmers.

Bereikbaarheid en parkeergelegenheid
Bij Almere Poort parkeer je gratis. Je kan parkeren op het parkeerterrein rond het zwembad. Het NS-Station Almere Poort ligt op 5 minuten lopen van het zwembad.