Handige zwemtips voor de ouders!

Voorbeeld

Kinderen die net begonnen zijn:
Kinderen moeten even wennen aan het water en leren te drijven. Spetteren, gezicht in het water (iets van de bodem pakken) en even blijven drijven op de buik of de rug.

Kinderen die al wat verder:
Hier worden de zwemslagen aangeleerd (schoolslag, rug- en borstcrawl). Kijk eens wat de kinderen al kunnen, vraag of ze het laten zien. Ga niet zelf een slag aanleren, dit kan er voor zorgen dat kinderen niet meer begrijpen hoe ze het op moeten lossen.

Maak een spelletje van onderwaterzwemmen of duiken. Bijvoorbeeld: maak een poortje met je benen en laat de kinderen er doorheen zwemmen of laat de kinderen iets van de bodem opduiken.

Kinderen met een A-, B- of C-diploma:
Heb een leuke tijd! Kinderen moeten wel zwemmen, maar ga zeker niet het examenprogramma afnemen. Het is en blijft tenslotte zomervakantie! 

Een aantal tips voor ouders met kinderen:

1. Houd altijd een oogje in het zeil.
Of kinderen nu wel of geen zwemdiploma hebben, houd ze altijd in de gaten. Zwembaden kunnen druk zijn waardoor kinderen die pas hun diploma hebben het even niet meer weten.

2. Laat je kinderen zwembandjes dragen.
Kinderen die (nog) geen zwemdiploma hebben mogen alleen zwemmen als zij zwembandjes dragen.

3. Een leuke tijd in het water is de basis!
Heb vooral een leuke tijd met de kinderen in het water. Oefenen kan altijd, maar doe dit op een speelse manier. Zweminstructeurs zijn er om het zwemmen aan te leren. 

Sportboulevard Dordrecht wenst iedereen een fijne zomervakantie!