Zwembad

Het wedstrijdbad

De zwemhal, die circa 14 meter hoog is, is aan één lange zijde voorzien van een brede glaswand. Ook één zijde van het zwembad is voorzien van grote raampartijen, waardoor de hal prachtig verlicht is. Boven de kleedvoorzieningen is de tribune geplaatst, die plaats biedt aan ruim 500 toeschouwers.

Met het 50-meter wedstrijdbad (50 x 21 meter) behoort Dordrecht tot de top 3 van de Nederlandse topzwembaden. Het bad is 3 meter diep en gedeeltelijk voorzien van een beweegbare bodem. In dit gedeelte (10 x 21 meter) kan de diepte van het bad variëren tussen de 0,05 en 3 meter. Bovendien is het wedstrijdbad in twee delen van 25 meter te scheiden door middel van een klapwand. Deze indeling van het wedstrijdbad zorgt ervoor dat het zich uitstekend leent voor uiteenlopende activiteiten zoals zwemtraining, banenzwemmen, waterpolo, duiken en zwemlessen.

Doelgroepenbad

Het doelgroepenbad heeft een afmeting van 10 x 25 meter en is voorzien van een beweegbare vloer over de gehele oppervlakte. Daarmee kan de diepte variëren tussen 0,05 en 1,60 meter. Belangrijke activiteiten die plaatsvinden in het doelgroepenbad zijn zwemlessen en begeleide activiteiten voor specifieke doelgroepen. Je kunt hierbij denken aan aquasporten, therapeutische groepen, gehandicapten en mindervaliden.

Recreatiebad

Het recreatiebad bestaat uit een rechthoekig gedeelte van 10 x 25 meter met een waterdiepte van 1.20 meter en uit een bassin in een speelse vorm met twee whirlpools. In de ruimte van het recreatiebad bevindt zich tevens een zwemmersterras met bar. Het bad is geschikt voor ouders met kinderen, volwassenen, diverse lesactiviteiten en diverse doelgroepactiviteiten.

Waterspeeltuin

Naast het recreatiebad is er een interactieve waterspeeltuin gerealiseerd voor kinderen t/m 12 jaar.

Optisport Health Club

Bij Optisport Health Club Dordrecht kan je gebruik maken van de verschillende faciliteiten die deze accommodatie te bieden heeft. Je kan bij ons lekker trainen in de fitnessruimte maar ook Banenzwemmen in het zwembad of schaatsen op onze ijsbaan.

IJshal huren

Bij Optisport Sportboulevard Dordrecht kan je het hele jaar door ijs huren. Uniek hieraan is, is dat wij ook in de zomer ijs aanbieden! Dit doen wij al een aantal jaar met groot succes!

We beschikken over 3 banen: Op de begane grond van de ijshal bevindt zich de ijshockeybaan (30 x 60 meter) en daarnaast bevindt zich de Funbaan (30 x 20 meter) die veelal gebruikt wordt voor trainingen. Op de eerste verdieping bevindt zich een 275-meter hardrijbaan.

De ijshockeybaan en funbaan zijn te huur in de zomerperiode (1 april 2017 - 17 september 2017). De hardrijbaan is alleen in de winterperiode af te huren t/m de 3e week van maart. Winterijs 2016/2017: (19 september 2016 t/m 31 maart 2017)

Vergaderzalen

Optisport Sportboulevard Dordrecht heeft naast de mooiste sportfaciliteiten ook de beschikking over 2 schitterende vergaderzalen. Deze zalen zijn perfect voor vergaderingen, trainingen, presentaties en congressen. In de zalen is standaard gratis Wifi, een beamer en een flipover aanwezig. De vergaderzalen zijn ook te reserveren in combinatie met onze horeca.

Kleine vergaderzaal

Deze zaal is zeer geschikt om te vergaderen met je team, klant of relatie.

Inhoud zaal:

 • Lange vergadertafel met 20 zitplaatsen
 • Gratis Wifi - Beamer en scherm
 • Flipover met papier

Voor, tijdens en na de vergadersessie(s) kun je gebruik maken van onze catering:

 • Ontvangst
 • Tussentijdse cateringverzorging
 • Lunch
 • Borrel
 • Buffet

Wij bieden je ook de mogelijkheid om je vergadering uit te breiden met een schaats- of curling arrangement. Voor meer informatie kun je contact opnemen via pieterbos@optisport.nl

Facility Room

Deze zaal is de perfecte ruimte om te vergaderen met je team, klanten of relatie. Maar natuurlijk ook voor presentaties, trainingen en collega's.

Inhoud zaal:

 • Capaciteit: 10 tot 120 gasten
 • Meubilair
 • Beamer met presentatiescherm
 • Gratis Wifi
 • Flipover met Papier

Voor, tijdens en na de vergadersessie(s) kun je gebruik maken van onze catering:

 • Drankenarrangement
 • Koffie, thee en water
 • Lunch
 • Borrel
 • Buffet

Om deze zware vergaderdag op een leuke en sportieve manier af te sluiten hebben wij een aantal hele leuke clinics. bijvoorbeeld een gezellige curlingclinic of een fanatieke ijshockeyles.

Je kunt een reserveringsaanvraag indienen via pieterbos@optisport.nl zodat wij voor je een offerte op maat kunnen maken.

Bij een aanvraag dien je het volgende te vermelden:

 • Groepsgrootte
 • Voorkeursdata en tijden
 • Globaal programma
 • Cateringwensen
 • Eventueel gebruik van schaats- of curling arrangement
 • Eventueel additionele benodigdheden
 • Contactgegevens: naam, telefoonnummer & emailadres

Sportcafé

De beste plek om tijdens je bezoek aan Optisport Sportboulevard Dordrecht lekker even te ontspannen. Een kopje koffie met een koek, sportdrankjes, lekkere broodjes en natuurlijk een frietje. Je kunt in het Sportcafé terecht.

Ons Sportcafé biedt tevens de mogelijkheid voor het organiseren van de meest uiteenlopende evenementen met bijpassende cateringwensen. Bijvoorbeeld een gezellige personeelsborrel met een curlingclinic of een vergaderdag met een afsluitend buffet.

Voor meer informatie over de mogelijkheden en reserveringen kun je contact opnemen via sportboulevard-horeca@optisport.nl

Bekijk onze locatie video

Sporthal Sportboulevard Dordrecht
Sporthal Sportboulevard Dordrecht
Zwembad Sportboulevard Dordrecht
Zwembad Sportboulevard Dordrecht
Horeca Sportboulevard Dordrecht
Horeca Sportboulevard Dordrecht
Wedstrijdbad Sportboulevard Dordrecht
Wedstrijdbad Sportboulevard Dordrecht
Binnenruimte Sportboulevard Dordrecht
Binnenruimte Sportboulevard Dordrecht
Ingang Sportboulevard Dordrecht
Schaatsen Schaatsbaan

SCHAATSLESSEN

Voorbeeld

Schaatslessen bij Duosport.

Inschrijving geopend! Schrijf je in om jezelf te verzekeren van een sportieve winter.

Kijk rustig verder op de site van Duosport om een indruk te krijgen van alle lessen die we aanbieden voor kinderen en volwassenen.

Je kunt je dan onmiddellijk online inschrijven en zien of er nog plaats is op het door jou gewenste tijdstip. Heb je nog vragen of wil je specifieke informatie over privé-lessen, kinderfeestjes of bedrijfsactiviteiten dan kun je ons altijd mailen op: info@duosport.nl of tussen 10:00 en 14:00 bellen op 0900-Duosport (386 77 67).

Tot op het ijs!