Den Butter bestaat uit een 25 meter bad met beweegbare bodem en een peuterbad. Daarnaast hebben we een sauna, whirlpool, stoombad en koude stortdouche als wellness-faciliteiten.

Onze zwemlessen 

Zwemlessen worden gegeven op maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag.

We hebben een ruim aanbod aan zwemlessen voor het Zed en Sop onderwateravontuur waarmee het zwem ABC gehaald kan worden.  

Reguliere les

Lessen van 45 minuten in groepjes van maximaal 12 kinderen.

Aandacht-zwemles

Lessen van 45 minuten in groepjes van maximaal 6 kinderen

Privézwemles

Lessen van 30 minuten in groepjes van 1 tot 3 kinderen

Turbozwemles

Lessen van 1,5 uur in groepjes van 9. Hiermee kun je al het A-diploma halen in 7 maanden met prijsgarantie.  

Op avontuur gaan met Zed en Sop

Kinderen leren zwemmen met behulp van het Zed en Sop zwemvestje. Dit zelfdrijvende zwempakje ondersteunt je kind optimaal tijdens de ontwikkeling van de zwemslagen. Daarmee wordt het mogelijk om al vanaf het begin te oefenen in dieper water. De docent kan daarin staan maar de kinderen niet. Dit zorgt ervoor dat kinderen vanaf het begin worden uitgedaagd om te bewegen in het water en door middel van verschillende oefen- en spelvormen leren om de verschillende stuwvlakken te gebruiken.

Eenmaal klaar met het Zwem ABC hebben we hele leuke aansluitende zwemprogramma’s zoals snorkellessen, zwemvaardigheid en zeemeermin zwemles.

Kinderfeestjes bij Den Butter

Bij Den Butter hebben we verschillende mogelijkheden voor kinderfeestjes in het zwembad.

We organiseren zwemfeestjes op woensdag en zondag. Met onze spannende stormbaan in het water wordt dit bij voorbaat al een onvergetelijk feestje.

 • Inclusief entree
 • Eten
 • Drinken
 • Waterijsje

Discofeestjes

Elke vrijdagavond organiseren we onze swingende discofeestjes (met uitzondering van vakanties). Een spetterend feest met muziek, licht en de stormbaan gecombineerd. En dat allemaal in het zwembad! Als dat geen swingen wordt!

En... Zeemeerminfeestjes!

Op elke woensdagmiddag verzorgen we bij Den Butter een wel heel speciaal feestje. En die speciale feestjes hebben ook een bijzondere naam, en die naam luidt: zeemeerminfeestjes. Een feestje zoals dit heb je vast nog nooit gevierd! Beleef een ware droom die uitkomt voor jou en je vrienden en vriendinnen.

Onze horecagelegenheid

Vanuit onze horeca zie je, waar je ook kijkt, continu mensen in beweging. Via onze panorama-ruiten heb je direct zicht op het zwembad en de sporthal. Op zonnige dagen kun je tussen de bomen heerlijk in alle rust buiten zitten. Vlakbij de bomen bevindt zich een populaire fietsroute. De horeca biedt jou, naast een glimlach, een ruim assortiment aan hapjes en drankjes.

Parkeren en bereikbaarheid van Den Butter in Rijen

We hebben een ruime parkeergelegenheid, mocht je met de auto komen. Bovendien zijn we uitstekend bereikbaar met onze perifere ligging aan de rand van Rijen. Kom dus snel langs. Wij hopen je binnenkort te mogen begroeten bij Optisport Den Butter!

ZED EN SOP ZWEMLES REGULIER

Voorbeeld

Het Grote Onderwateravontuur

Je kinderen zorgeloos laten deelnemen aan zwemlessen

Voor de meeste kinderen bestaat er geen grotere pret dan waterpret. Wat is er nu leuker dan zorgeloos te plonzen en te ravotten in het water zonder angst om een keertje kopje onder te gaan? Niet alleen in de beschermde omgeving van het zwembad, maar ook in het onbekende buitenwater. Voor ouders is het een geruststellende gedachte dat hun kinderen veilig kunnen meedoen aan allerlei recreatieve activiteiten in, op of aan het water en daar wil Optisport aan bijdragen.

Ga mee op avontuur met Zed & Sop

Zwemmen is leuk, maar leren zwemmen tijdens een groot onderwateravontuur is nóg leuker! Samen met Zed de haai en Sop de zeester beleven de kinderen de leukste en spannendste avonturen tijdens de zwemlessen. Ze gaan op zoek naar het gezonken schip De Gouden Draek en de Piraten schat. Alle avonturen staan beschreven in een paspoort dat zwemleskinderen krijgen bij start van het zwemlestraject, samen met een prachtige schatkist. Gaandeweg wordt de schatkist gevuld met edelstenen en worden er zegels verdiend voor in het paspoort. Na het behalen van een diploma kan een medaille worden gekocht die een speciale plek heeft in de schatkist. Als het C-diploma is behaald, is het avontuur ten einde en wacht de grootste beloning: De Reuze Robijn.

 • Een veilige zwemles met avontuur en spanning!
 • Een uniek beloningssysteem motiveert je kind
 • Veiligheid en hygiëne staan hoog in het vaandel bij ons
 • Gediplomeerde en enthousiaste instructeurs
 • Vorderingen zijn te volgen via het online leerlingvolgsysteem

Met reguliere zwemles behaalt je kind in zijn of haar eigen tempo de zwemdiploma’s A, B of C. Je kind maakt pas de volgende stap als hij of zij daar zelf aan toe is en zichzelf daar prettig bij voelt.
 

ma

-
ZED EN SOP ZWEMLES REGULIER

di

-
ZED EN SOP ZWEMLES REGULIER

wo

-
ZED EN SOP ZWEMLES REGULIER

vr

-
ZED EN SOP ZWEMLES REGULIER

za

-
ZED EN SOP ZWEMLES REGULIER

week

print-icon

Sportcomplex Den Butter

ma

 • -
  ZED EN SOP ZWEMLES REGULIER

di

 • -
  ZED EN SOP ZWEMLES REGULIER

wo

 • -
  ZED EN SOP ZWEMLES REGULIER

vr

 • -
  ZED EN SOP ZWEMLES REGULIER

za

 • -
  ZED EN SOP ZWEMLES REGULIER
print-icon

ZED EN SOP ZWEMLES REGULIER

diplomazwemmen
€ 12,80
samen op examen
Zed & Sop zwemvest
€ 26,80
swimsafe bij inschrijving
diplomazwemmen
€ 28,10
inschrijfgeld
€ 30,30
4-wekenkaart
€ 40,00

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen contact met je op voor meer informatie.